Čekanka
Čekanka salátová má obvykle červenobílé listy, které tvoří hlávku. Existují odrůdy i zelené barvy.
Listy čekanky jsou křupavé a obsahují velké množství vitamínů. V kuchyni zpracovávají stejně jako salát, ale lze ji také zapékat, podusit či orestovat.
30 Kč
Čekanka salátová Palla rosa je ranou odrůdou čekanky, vhodnou pro letní i podzimní sklizeň.
Odrůda je velmi odolná vůči chorobám, praskání a vybíhání do květu.
Její puky mají červenou barvu, proto se s přidává do...
25 Kč
Čekanka salátová je odrůdou určenou k rychlení puků, které se provádí v nádobách s pískem či v hydroponii a to vždy v temnu.
Hodí se pro přímou konzumaci nebo ke skladování v chladných prostorách a to až na dva...
29 Kč
Čekanka belgická Di Bruxelles je ranou odrůdou bílo-žluté čekanky, která se vyznačuje vysokou výnosností.
U sklizených kořenů se nať seřízne na výšku 2 cm a následně se skladují v chladu při teplotě 1–5 °C.