Kategorie

Kadeřavá kapusta

Kadeřávek je ideální zeleninou pro pěstování na podzim, v průběhu zimy a během časného jara. Je velmi odolný a některé odrůdy snesou teploty až -15 °C.

Kadeřávek se od běžného zelí odlišuje především vlněním listů, které může být od jemně zvlněných plochých listů až po listy skutečně kudrnaté. Listy odřezáváme pravidelně během zimy až do května. Jakmile zelenina vykvete, je čas ji vytáhnout ze země a zlikvidovat.

Kadeřávek lze přidávat do polévek, udělat z něho pyré či konzumovat syrový, např. v salátech. Jako všechny košťálové zeleniny obsahuje také látky, které mohou přispět k prevenci proti tvorbě rakoviny, má výborné antioxidační účinky a obsahuje velké množství vlákniny, minerálů, kyseliny listové a vitamínů B a C.

Číst víceShow less

Menu

Menu