Kategorie

Newsletter

Přejete si dostávat jednou měsíčně email s novinkami, slevami a jinými zajímavostmi? Stačí jen zde napsat Váš email.

BIO Cibule sazečka Contado F1 - Allium cepa - bio cibulky - 50 ks - ukončený

Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/zelenina/zelenina-sadba/sadbova-cibule/sazecka-jarni

Sazečka Contado F1 je raná robustní odrůda sadbové cibule, která se vyznačuje vysokým výnosem.

Cibule jsou oblé a mírně zakřivené. Mají pevnou žlutohnědou slupku a bílou dužinu aromatické chuti.

V plné zralosti mají cibule velikost 10–21 cm a mohou se sklízet během srpna a září.

Tato odrůda je vhodná při přípravě studených i teplých pokrmů. Kromě toho se hodí i k přípravě zdravých sirupů.

Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.

Číst víceShow less
109 Kč
Není skladem
Kód zboží:
2001007Z
Popis

Jak vypěstovat cibuli sazečku?

  • Cibuli vysazujeme v průběhu března až dubna, dle aktuálních podmínek.
  • Substrát před samotnou výsadbou dobře prokypříme.
  • Ideální spon je 20 x 10 cm.
  • Cibuli vysazujeme na teplé slunečné stanoviště. 
  • Půda by měla být písčitohlinitá, dobře propustná, humózní a neutrální či mírně zásaditá.
  • Důležitá je pravidelná zálivka, ale pozor na přemokření půdy. 
  • Cibule lze přihnojovat hnojivem s obsahem fosforu a draslíku.
  • Doba sklizně nastává v době, kdy je porost z jedné třetiny až poloviny polehlý
  • Cibulky sušte ve svazcích a poté uskladněte v chladné a suché místnosti s teplotou 0–2 °C.
Číst víceShow less
Detaily produktu
2001007Z

Parametry

Stanoviště
Slunečné
Výsev / výsadba
Březen
Duben
Barva odrůdy
Žlutá
BIO kvalita
Ano
Odrůda
F1 hybridní
Sklizeň
Srpen
Září
Ranost odrůdy
Raná
Pěstování
Venku
Mrazuvzdornost
Ne
Odrůda sadby
Jarní
Výrobce
Kiepenkerl
Odrůda cibule
Jarní
Související produkty
148 Kč
Sirná svíce se používá převážně v potravinářství nebo vinařství při síření skladových prostor nebo sklepů. Jedná se o desinfekční postup, při kterém jsou zničeny zárodky plísní a jiné mikroorganismy. Jsou vysoce...

Menu

Menu