Kategorie

Newsletter

Přejete si dostávat jednou měsíčně email s novinkami, slevami a jinými zajímavostmi? Stačí jen zde napsat Váš email.

Begonie Nonstop oranžová - Begonia tuberhybrida - cibuloviny - 2 ks

Begonie Nonstop se řadí mezi nejoblíbenější hlíznaté trvalky. Rostlina je odolná vůči horkému počasí.

Trsy obrovských, plných květů mohou dosahovat velikosti až 10 cm. Tato odrůda má květy oranžové barvy, které se objevují po celé léto až do prvních mrazíků.

Listy jsou silnější a mají srdcovitý tvar. Rostlina celkově dorůstá do výšky okolo 25–35 cm.

Hodí se k pěstování nejen v okrasných záhonech, ale také v závěsných nádobách.

Velikost hlízy: 5/+

Číst víceShow less
56 Kč
Není skladem
Kód zboží:
2001076
Popis

Jak si vypěstovat begonii?

  • Hlízy se vysazují v únoru či březnu.
  • Doporučujeme před samotnou výsadbou máčet hlízy několik hodin ve vlažné vodě.
  • Hlízy se vysazují do mělkých nádob s rašelinou, doporučujeme na dno dát dostatečnou drenáž.
  • Nádobu uchováváme v místnosti s teplotou 15–20 °C.
  • Rostlině v této fázi prospívá vyšší vzdušná vlhkost.
  • Substrát udržujeme stále vlhký.
  • Rostlinu necháváme v této fázi až do doby, kdy má min. 4 pravé listy.
  • Rostlina se přesazuje na venkovní stanoviště až koncem května.
  • Stanoviště volíme polostinné nebo stinné, chráněné před větrem.
  • Půda by měla být kyprá, humózní, mírně kyselá a stále vlhká.
  • Rostlinu pravidelně přihnojujeme od jara do léta hnojivem podporující kvetení.
  • Hnojení se omezí až koncem léta.
  • Před příchodem prvních mrazíků hlízy vyjměte ze země, očistěte a nechte zaschnout.
  • Takto připravené hlízy se uchovávají v nádobě s vlhkou rašelinou při teplotě okolo 6 °C.
Číst víceShow less
Detaily produktu
2001076

Parametry

Stanoviště
Polostinné
Výsev / výsadba
Březen
Duben
Květen
Leden
Únor
Výška
20 - 40 cm
Doba květu
Srpen
Září
Červen
Červenec
Říjen
Barva květu
Oranžová
Vegetační doba
Trvalky
Pěstování
Venku
Mrazuvzdornost
Ne
Druh begónie
Plnokvětá
Související produkty
8 ostatní produkty ze stejné kategorie:

Menu

Menu