Ačokča
Ačokča, také lidově nazývaná paprikookurka, je původem z Jižní Ameriky. Tato polní zelenina připomíná papriku a svou chutí je podobná okurce.
Konzumovat lze jak samotné plody, tak i listy, které můžeme zpracovat jako špenát. Hodí se jak do studené, tak i teplé kuchyně.
Ačokča pomáhá proti cukrovce, snižuje cholesterol nebo vysoký krevní tlak. Plody se také využívají při léčbě respiračních chorob.
Filtry
BIO kvalita
BIO kvalita
Ranost odrůdy
Ranost odrůdy
Odrůda
Odrůda
64 Kč
Ačokča jinak zvaná jako Papriková okurka je velmi podobná okurkám, dokonce se i lépe pěstuje.
Tato tykvovitá polní zelenina se pěstuje především v Jižní a Střední Americe.
Konzumují se plody, které chutnají jako...
100 Kč
Gigantická odrůda ačokči je velmi vzácná a také obtížná na pěstování. Zato ovšem plodí mnohonásobně větší plody než je tomu u standartní odrůdy. Ty jsou světle zelené a až 15 cm dlouhé.
Ačokča na pohled připomíná...