Kerblík
Kerblík je jednoletou rostlinou z čeledi miříkovitých. U nás není příliš známý, což je škoda. V kuchyni má tato voňavá bylina široké využití především při přípravě masa, zeleniny nebo třeba omelet. Setkáme se s ním hlavně ve francouzské kuchyni.
Své využití najde i v léčitelství. Podporuje trávení, zlepšuje krevní oběh, pomáhá při vysokém tlaku a umí si poradit i s detoxikací. Je výborný při dietách.
Není náročný na pěstování. Dařit se mu bude i na okenním parapetu a to nejlépe na severní nebo východní straně.
Filtry
Vegetační doba
Vegetační doba
Pěstování
Pěstování
Výsev / výsadba
Výsev / výsadba
Stanoviště
Stanoviště
27 Kč
Kerblík setý je jednoletou bylinkou, která má typické aroma připomínající anýz.
Rostlina dosahuje výšky 25–40 cm a kvete bílými květy.
Z rostliny se používají čerstvé listy a to při dochování polévek, států nebo...
40 Kč
Kerblík lesní je mrazuvzdorná rostlina, pěstována jako dvouletka či trvalka. S rostlinou se nejčastěji setkáte na vlhčích loukách a při okrajích lesů.
Rostlina dosahuje výšky cca 50 cm a kvete od května do července...
39 Kč
Kerblík, lidově známý jako třebule, je původem z jihovýchodní Evropy.
Tato jednoletá rostlina dosahuje výšky až 40 cm a je vhodná i pro pěstování v interiéru.
Balení o hmotnosti 0,8 g obsahuje přibližně 250 ks semen....
41 Kč
Kerblík setý Fijne Krul je jednoletka, dorůstající do výšky 50 cm.
Rostlinku můžete pěstovat celoročně doma nebo ji umístit do venkovního záhonu či pěstební nádoby na balkón. Na pěstování je nenáročná a za minimum...